Elin Gårdestig

Se Min Själ | FBRCD 322

Elin Gårdestig är ett nytt namn för de flesta.

 

Med albumet "Se Min Själ" förmedlar Elin en nerv och ärlighet som kommer att beröra många hjärtan.

Det var länge sedan man hörde sånger och texter om en Gud som ser oss i alla livets skiften Elin Gårdestig har sjungit i kyrkliga och profana sammanhang sedan 9-årsåldern.

Läsarsånger, gospel och storbandsjazz präglade uppväxten i Katrineholm.

 

De egna låtarna började formas i tonåren och har sedan fortsatt att bubbla upp. Musiken blev ett sätt att uttrycka sin tro på och ett sätt att dela sitt vittnesbörd om Guds kärlek och omsorg.

 

Sedan 1995 bor Elin i Borlänge tillsammans med sin man och sina två barn, och musiken har fortsatt att spela en stor roll i hennes liv. 2004 gav Elin ut sin första skiva "Heavenly peace". Med sig själv som producent, fotograf, pianist, trummis och grafiker blev det en helt egenproducerad CD.

 

Efter att ha förlorat en syster i cancer 1999 föddes många tankar som blev upphov till sånger om evigheten. Med början i Guds kärlek tar skivan med oss genom vårt sökande efter frid till ett hopp om att Jesus ska komma tillbaka en dag och ställa allt tillrätta.

 

Ärligheten från förra skivan finns kvar med 13 sånger skrivna utifrån egna upplevelserutan inga enkla, tillrättalagda svar. Bara erfarenheter av Guds kärlek och nåd. Musikaliskt sett är sångerna en blandning av jazz, gospel och ballader och passar i de flesta sammanhang.

 

Elins längtan är att Gud ska beröra människor genom hennes sånger. Sånger som växt fram ur erfarenhet av glädje och sorg, vila och kamp. Sånger som betytt mycket både för Elin själv såväl som för människor runtomkring henne.

 

Elin Gårdestig medverkar gärna i gudstjänster, sång & cafékvällar, konferenser och på sommargårdar med sång och vittnesbörd och ser verkligen fram emot att åka landet runt att möta människor och dela sångerna och vittnesbörd om en levande tro där Gud möter oss alla.

 

I slutet av Janauri 2012 släpptes hennes andra skiva "Se Min själ", helt på svenska och med ett skivbolag i ryggen.

Allt producerat av Frippe Eliasson.

FBRCD322

Tracklist

01 Jag vill ha dig

02 Du är så god mot mig

03 Jag vet vilka tankar

04 Jag vet att Du går före

05 Jag vill ge Dig allt jag har

06 Ur ett stormigt hav

07 Ge oss Din frid

08 Se min själ

09 Min fader/bli stilla

10 Du vet

11 Du är så vacker

12 Helige Ande

13 När du är i en mörk, djup dal