Hiphopmässan

Vi vill Möta Dig | FBRCD310

Målsättningen med att skriva en mässa i hiphop/RnB stil är att nå en ny grupp människor. En grupp som är nyfiken på bibelns budskap men inte riktigt känner sig hemma i den musikaliska miljö som traditionellt finns i kyrkan. Textmässigt ville vi också förändra och framför allt anpassa språket till en mer modern stil. I och med att rap är en grundsten i hiphopen blev det naturligt så att vi fick utvidga de traditionella mässtexterna en hel del. 

 

Texterna skrev och bollades mot en referensgrupp bestående av teologer på Johannelunds Teologiska Högskola, musiker i genren, litteraturvetare samt nära och kära.  Efter ett par utskick fram och tillbaks kände vi att vi hade fått ett väl bearbetat materiel och väldigt bra, innehållsrika texter. Texter där kärnan var själv mässtexten med omformuleringar och där personliga betraktelser stod för kompletteringen.

 

Musikaliskt presenterar Hiphopmässan Hiphop/RnB, med en bredd inom genren. Resultatet blev en mässa där melodiska RnB-låtar varvas med dance- och tyngre groove-låtar. 

FBRCD310

Tracklist

01.Vi vill möta dig
02. Visa oss vägen
03. Tack för förlåtelsen
04. Herre ta hand om oss
05. Vi lovar dig
06. Hjälp mig i min tro
07. Du går före
08. Bara du är värd allt lov
09. Helig, helig
10. Herre ge mig frid
11. Välsignelsen
12. Vi vill möta dig [remix]