Golden Resurrection - Pray For Japan

Under mitten av 80-talet fick Christian Liljegren upp ögonen för Japan. –Egentligen tror jag det var mina ungdomshjältar Yngwie Malmsteen och Europe, som släppte plattor som slog igenom i Japan, som gjorde att jag ville dit, säger Christian.

 

Rockdrömmen hemma i pojkrummet i Habo väcktes till liv och 1997 blev en del av drömmen sann. 

Första albumet med Narnia; ”Awakening” släpptes i Japan, på japansk skiv-etikett. Idag har Christian fått vara med om att släppa över 15 album på den japanska marknaden, med band som Audiovision, Golden Resurrection, Narnia, ReinXeed med flera. Christian, som är frontfigur och sångare i flera av dessa projekt har hållt en tät dialog med Japan genom åren.

 

Några av dessa releaser har följts av turnéer i Japan och idag har Christian flera vänner där.

 

Tillsammans med Tommy ReinXeed har Christian bandet Golden Resurrection. Tommy är en gudabenådad gitarrist och sångare, som tillsammans med Christian skriver musik, framförallt till Golden Resurrection.

 

– Alltsedan fredagen den 11 mars då Tsunamin svepte in över Japan har jag varit mycket beklämd, säger Christian. –Två dagar efter nyheterna om de drabbade och situationen även i Tokyo gjorde att jag försökte nå mitt Japanska skivbolag King Records. Efter många försök kom jag igenom och de delgav mig den förvirring och osäkerhet som råder i Japan.

 

Dagen efter växte några strofer och en melodi sig stark i Christians huvud. Tillsammans med Tommy ReinXeed satte de sig ned och fick fram ett resultat: Pray For Japan.

 

– Jag vill med denna sång ge Japanerna hopp om en morgondag och att vi tillsammans kan hjälpa varandra. Detta är ett sätt att visa min tacksamhet tillbaka till det Japanska folket för den hängivenhet och passion de visat för min musik i snart 15 år, säger Christian.

 

Hälften av all vinst från denna låt går oavkortat till hjälparbetet för det Japanska folket, så de kan resa sig och komma vidare, trots denna kaotiska situation.  

 

Hjälp Japan genom att donera pengar och sprid denna sång vidare.

 

Pray For Japan

Etiketter: musik skivbolag

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna