Nyheter

2012

Vi är stolta att kunna presentera Doolittle Groups senaste akt, det svenska Power Metal bandet Shadows Past.

Bandet kommer startades i Stockholm av sångaren Ola Halén (ex-Insania) och gitarristen Jonatan Berg.

2009 släpptes 3 låtar från kommande skivan och nu i början på 2013 släpps fullängdaren "Perfect Chapter" som kommer få fans av Stratovarius, Dream Theater och Insania att få upp ögonen.

 

Här kommer första videon från kommande skivan!

På Kanal 10 rullar nu reklamfilmen för skivorna från tre av våra artister - Stefan Zelvin, Elin Gårdestig och Mia Sjöö.
I vår webshop har vi nu en julkampanj där ni bl.a kan köpa deras tre skivor för ett rabatterat pris.
Ni kan även se dom i programmen Livets Sång från Sankta Klara och Scandinavia Live som går på Kanal 10.
Programmen går följande dagar och tider:


Livets sång


Söndag 23/12

08.00
11.00
18.15
02.15

 

Måndagar:
17/12 – 07.15
24/12 – 10.00

 

Scandinavia Live


Fredag den 21/12
21.00

Den 18e januari släpps fyra skivor på Doolittle Group, och redan nu har det kommit in en hel del pre-orders på kommande skivorna från Golden Resurrection, Lancer, Black Rose och No Possession Blues.

Intresset är stort för dessa skivor då det är 3 nya band i Doolittle familjen, och ett av dom, Black Rose, har redan nu spelat en video.

 

Vi är stolta att kunna presentera första videon från Black Rose kommande album "Turn on the night" - Rise Again!

 

En riktigt trevlig helg önskar vi på Doolittle Group!

Worldwide promotion startar idag för följande nya releaser från Doolittle:

 

Golden Resurrection - One Voice For The Kingdom

One voice for the Kingdom är tredje skivan från det neoklassiska power metal bandet som fått otroligt bra respons i bl.a Asien för deras tidigare album Glory to my king och Man with a mission.

Lancer - S/T

Det nya och fräscha heavy/power metal bandet från Sverige släpper äntligen snart deras efterlägtade debut album då intresset varit jätte stort för dessa nykomlingar på heavy metal scenen.

No Possesion Blues - S/T

Blues/Rock bandet No Possesion Blues har redan gjort sig ett namn bl.a efter att de 2011 vann Scandinavian Blues Contest. 
Black Rose - Turn On The Night

Deras kommande skiva Turn on the Night är ett starkt album fullproppat med old-school hårdrock som får dig att tänka på stora akter som Europe, Pretty Maids och Yngwie Malmsteen fast med en egen touch på det.

 

Stor annons kampanj av Doolittles rock och metal katalog kommer finnas i kommande nummer av Sweden Rock Magazine och Scream Magazine i Norge.

Missa inte att besöka och göra julklapps inköpen i Doolittles Webshop där vi nu har julkampanj fram till 31 december 2012.

Skriv in koden XMAS2012 när du ska slutföra din beställning så får du hela 20% rabatt på det du köper!

Obs! Gäller endast fram till 31/12-2012

Den nya skivan med Golden Resurrection släpps idag i japan!

"One Voice for the Kingdom" är den tredje skivan med det neoklassiska metalbandet sedan starten 2008 då Christian Liljegren och Tommy ReinXeed bestämde sig för att börja spela neoklassisk metal i stil med Yngwie Malmsteen, At Vance, Narnia och Pretty Maids.

 

På skivan återfinns ännu en gång Steven K på bas, och de nya tillskotten Alfred Fridhagen på trummor och Svenne Jansson på keyboard/hammond bidrar med ett mer levande och svängigare sound än vad Golden Resurrection någonsin haft tidigare.

Den nya skivan "One Voice for the Kingdom" släpps här i Sverige och i övriga Europa den 18:e Januari och musik tidningen Burrn! i Japan har redan gett skivan väldigt bra betyg.

Doolittle artisten Mia Sjöö är aktuell för 4 st TV framträdanden i Kanal 10 nya program serie "Livets sång i Sankta Clara".
Program serien startar söndagen den 2 december och sänds 3ggr varje adventssöndag 08.00, 11.00 & 18.15.
Mia kommer framföra sånger från sitt senaste album "Förväntan".

 

Konsert bokningar med Mia Sjöö kan göras via DOT Music.

Det norska svängiga rock bandet Diamondog fick en lysande recension på deras senaste skiva "Faithful unto Death" där skivan kammade hem 18/20 i poäng på hemsidan "The Rocktologist!"

 

"The cover smacks of something I won't like but "Kill Me" kicks of with a cool riff that gives way to the vocal and then flies along with it. It's very commercial, fast paced and catchy - their genre tag appears right."

18/20 - Justin Hulford/The Rocktologist

 

Läs hela recensionen på:

http://www.therocktologist.com/diamondog---faithful-unto-death.html

Vi har fått in många intresanta demos och låtar från band och artister varav många kommer leda till ett samarbete med Doolittle Group.

Det är jätte spännande tider och tveka inte att höra av er om ni sitter på en lysande demo/skiva/mp3's som kan vara av intresse för oss.

 

Skicka gärna en skiva med presentation till:

 

Doolittle Group AB
Box 1542
70115 Örebro


/Doolittle Group

Äventyrs Power Metal bandet ReinXeed ska till Norge nu på lördag för att fortsätta sin "Power Metal Explosion Tour" på festivalen ProgPower Oslo.

Detta blir bandets andra spelning i Oslo då ReinXeed spelade där 2011 tillsammans med Golden Resurrection, HB och White Cross.

 

Nästa år kommer ReinXeed spela på ProgPower igen, fast denna gång i Georgia, Atlanta i USA.

Det norrländska bandet Charlie Shred fick 8,5 av 10 möjliga i musiktidningen Noizegate Music som ges ut 4 gånger per år.

De släppte debut skivan tidigare i år och har redan blivit hyllad bland musiker över hela världen.

Den 23/11 uppträder dom på festivalen Nordic Rage uppe i Boden, bl.a tillsammans med ReinXeed som också kommer spela där.

 

Framtiden ser ljus ut för Charlie Shred!

Trollkarlen Jimmy Carlsson släppte förra året på Doolittle en DVD som kallades "En magisk afton", en film som gjort stor succé och inspirerat många nya magiker att ta yttligare ett steg inom magins gränser.

Idag uppträder Jimmy i Svenska Kyrkan i Sölvesborg där han kommer bjuda på en spektakulär show både för stora och små.

 

Ta chansen att se Jimmy i Sölvesborg och på DVDn "En magisk Afton".

ReinXeed är nu klara för Norrlandsfestivalen Rock Out Wild i Sorsele 2013!
Festivalen är inne på sitt tredje år nu och har haft stor succé år 2011 och 2012. Band som Raubtier, Crucified Barbara, Janne Stark och Dia Salma har spelat där tidigare.

ReinXeed kommer bjuda hela Sorsele på en energisk metal show!

 

 

Den nya hårda heavy metal gruppen Lancer släpper sitt debut album i Japan den 21-11-2012 och i resten av världen 18-01-2013.

Albumet är fyllt av svängiga och extremt energi fyllda låtar i samma klass som Iron Maiden, Edguy och Helloween.

 

Många har visat stort intresse för den kommande Lancer skivan, så en teaser har gjorts för att ge er en liten smygtitt på albumet.

Nu kan du, via vår webshop förhandsbeställa ditt egna exemplar av Golden Resurrections nya album "One Voice for the Kingdom".

 

Albumet har release i Japan under November månad och den officiella Europa-releasen sker i Januari 2013.

 

När du förbeställer får du albumet signerat av hela bandet och skickat till dig så du har det på releasedagen.

Idag blev det bekräftat, King Records i Japan har lyssnat igenom Golden Resurrections och Lancers kommande skivor och dom älskade det.
Dom tyckte skivorna hade bra energi, bra produktion och var fullproppade med grymma låtar.

Detta blir nu Golden Resurrections tredje skiva som släpps i japan, som låter som en blandning av Masterplan och Stratovarius.

Lancer slår på stort med debut skivan och släpper den samtidigt i Japan, där det bjuds på smattrande baskaggar tillsammans med snygga refränger och ljuvliga gitarr solon.

 

Två skivor värda att hålla ögonen på!

Vi är stolta att kunna presentera bluesrock bandet No Possession Blues som vår nästa signing i Doolittle familjen.

De är vinnare av Scandinavian Blues Contest 2011 och vet verkligen hur man skall ta sin publik.

Återkommer med exakt release datum för deras kommande skiva på detta eminenta band som spelar med en glädje och energi som få!

 

Håll ögon och öron öppna för det blivande stora bluesrock bandet -

No Possession Blues!

Vi får in många demos från band som visat intresse till Doolittle Group och efter att ha lyssnat igenom era demos och skivor så har vi haft möte med några av artisterna.

Det känns väldigt lovande och vi vill verkligen uppmana er om att fortsätta skicka era demos och skivinspelningar till oss tillsammans med presentations material till:

 

Doolittle Group AB
Box 1542
70115 Örebro
/Doolittle Group

Efter månader av inspelning och mixning i studion är vi nu framme vid sista dagen med Golden Resurrection och Lancers kommande skivor.

Mixningen har gått jätte bra och båda skivorna har fått ett stort och bombastiskt sound som lyfter produktionen till en helt ny nivå.

 

One Voice for the Kingdom är Golden Resurrections tredje skiva och är producerad av Tommy ReinXeed tillsammans med Christian Liljegren och mixad av Ronny Milianowicz.

Det kommer bjudas på smattrande trummor utan dess like, neoklassiskt sköna gitarrsolon tillsammans med en otroligt kraftig sång.

 

Lancers självbetitlade album är även denna inspelad och producerad av Tommy ReinXeed och mixad av Ronny Milianowicz.

Fans av Iron Maiden, Helloween och Edguy kommer gå i taket när dom hör denna debut skiva från Arvika bandet. Mycket väl framförda power/heavy metal låtar med extremt hög klass från början till start.

 

Missa inte dessa skivsläpp!

Hårdrocksgruppen Oriz från Huskvarna med gitarristen och producenten Alexander Oriz i spetsen håller nu på att spela in deras tredje skiva!

Deras senaste skiva "II" har fått väldigt höga betyg i olika tidningar och på nätet, och intresset är stort för detta band.

 

På kommande skivan kommer det bjudas på sprängfylld hårdrock med refränger som kunde varit skrivna av Bon Jovi, Aerorsmith och Styx. Dessutom kommer en del kända namn stå med som gäst artister.

 

Håll ögonen öppna för nästa Oriz skiva!

Nu är det spännande tider...

Det har kommit in den hel del demos och inspelningar till oss som vi har lyssnat igenom och mycket känns riktigt lovande!

Så vi vill tacka alla för visat intresse och ser verkligen fram emot fler demos som ni kan skicka tillsammans med presentations material till:

 

Doolittle Group AB
Box 1542
70115 Örebro

/Doolittle Group

Idag går det nya Power Metal bandet LANCER in i studion igen och ger producenten Tommy ReinXeed deras sista gitarr och bas pålägg.

 

LANCER var i studion i 2 veckor i augusti och spelade in deras kommande skiva som kommer släppas på Doolittle Group.

Alla trummor, all sång och keyboard är ladga och det börjar redan låta fantastiskt!

 

Detta är en skiva in inte får missa!

Skivbolaget Doolittle Group AB expanderar och letar nu nya bra artister allt ifrån barnmusik till metal.


Vi har många spännande skiv releaser som kommer ut både i Sverige & internationellt.
Har du låtarna och vill uppträda live och dela med dig av din musikglädje.

 

Skicka demo + presentations material till:

 

Doolittle Group AB
Box 1542
70115 Örebro

 

/Doolittle Group

Just nu händer det mycket på Doolittle Group.

3 band har spelat in sina kommande skivor som nu snart kommer släppas på Doolittle i höst.

 

 

My Endless Wishes - Melodiöst Metal band från Lindesberg med Frida Viberg bakom micken, i samma anda som Within Temptation och Evanescence.

 

Golden Resurrection - Neoclassiskt Metal band som nu släpper tredje skivan "One Voice for the Kingdom". Liknande band är Yngwie Malmsteen, Europe, Gary Moore, Deep Purple och At Vance.

 

Lancer - Power Metal från Arvika som nu släpper debut skivan fullproppad med melodisk power metal i samma stil som Edguy, Helloween och Europe.

Mia Sjöö's senaste solo album "Förväntan" som släpptes tidigare iår har fått bra genomslag genom de konserter hon gjort under sommaren och albumet växer och finner nya lyssnare.

 

Egna kompositioner skrivna av Mia Sjöö blandas med klassiker som Pelle Karlssons "Så stor är Jesu kärlek" och Lina Sandell-Berg & Oscar Ahnfelts "Blott en dag & En liten stund med Jesus mm.

Den varma innerliga tonen med ett himmelskt hopp går som en röd tråd igenom Mias album "Förväntan".

 

Hon är nu tillgänglig för mer spelningar under hösten/vintern.
Ta kontakt med DOT Music för bokning.

Nu har inspelningarna till nya Golden Resurrection skivan "One Voice for the Kingdom" satt igång på allvar.

Man kommer kunna följa bandets studio sessioner via youtube då bandet kommer hålla er uppdaterade varje vecka med nya klipp från inspelningarna.

Charlie Shred - Calle Sundberg, Johan Tranborg, Matt Machine, Tommy ReinXeed Charlie Shred - Calle Sundberg, Johan Tranborg, Matt Machine, Tommy ReinXeed

Heavy Metal kungarna Charlie Shred från Boden gjorde ett fantastiskt gig i fredags på universitetet i Luleå.
Det var fullsatt, enormt tryck från publiken och dom gjorde ett fantastiskt framträdande med både pyroteknik och ljud i världsklass!

 

Debut skivan med samma namn som bandet som släpptes i år har fått bra betyg i musiktidningar världen över och ett givet köp för dig som gillar Metallica, Iron Maiden & Sabaton.

 

Här kan du köpa skivan!

Stefan Zelvin släppte 2011 albumet "Förundrad" som fått stor uppskattning. Han har turnerat mycket under 2011-2012.

Han fortsätter att uppträda och du kan se han nu på söndag den 26:e Augusti på Godsmagasinet i Lammhult kl 19.00.
Vi kan även med glädje berätta att han har nytt material på gång till en ny skiva som vi verkligen ser fram emot under 2013.

 

Här kan du införskaffa Stefan Zelvins skivor.

Idag börjar sånginspelningen för nya Golden Resurrection albumet "One Voice for the Kingdom". Christian Liljegren har inte varit så inspirerad inför ett album sedan mitten av 90-talet då han sjöng med Modest Attraction.

 

De musikaliska element som Christian är känd för kommer levereras till fullo på detta album.

Golden Resurrections video "Identity in Christ" vinner nya fans för varje dag och snart lanserar bandet sina nya website www.goldenresurrection.net

Elin Gårdestig har turnerat mycket under sommaren med en repertoar från hennes album "Se min själ". Sångerna har berört många hjärtan, speciellt sången "Jag vet vilka tankar". Här kommer musikvideon till denna låt.

Idag måndag den 6:e augusti började inspelningarna av den kommande skivan med Doolittles senaste metal akt - Lancer.

Bandet är på besök i Örebro under dom kommande två veckorna och jobbar flitigt i studion tillsammans med Tommy ReinXeed som producerar skivan.

 

Tillsammans med Golden Resurrections kommande skiva "One Voice for the Kingdom" kommer Lancer's självbetitlade album släppas via Doolittle senare i höst.

 

På måndag den 6/8 går dom nya heavymetal hjältarna Lancer in i studion och på börjar trumm-inspelningen av deras kommande album som kommer släppas på Doolittle Group senare i år.

Bakom spakarna finns Tommy ReinXeed som kommer ge Arvika pojkarna ett svängigt och dynamiskt heavymetal sound.

Idag går Power Metal bandet Golden Resurrection in i studion igen för att påbörja inspelningarna till deras tredje album "One Voice for the Kingdom" och denna vecka kommer trummorna spelas in där Tommy ReinXeed ännu en gång sitter bakom spakarna och producerar skivan.

Bakom trummorna finns Tommys kollega i ReinXeed, Alfred Fridhagen.

Doolittle Group är stolta att kunna presentera: Lancer

 

 

Ett nytt, ungt och fräscht hårdrocksband från Arvika som kör på stenhårt i samma Heavy Metal ådra som Iron Maiden, Edguy och Helloween.

 

 

Sångaren Isak "Tom Tacet" Stenvall och hans kollegor kommer gå in i studion om ett par veckor och börja spela in deras kommande skiva som verkligen garanteras att leverera snygg, välspelad och otroligt energifull hårdrock med shreddande gitarrsolon, snabba baskaggar och falsett sång utan dess like - 100% Heavy Metal!

Du kan ändra denna exempeltext. Peka här och klicka på knappen "Redigera text". Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Vi på Doolittle Group är stolta och glada att välkomna Diamondog i vårt artiststall. Diamondog har sin hemvist i Oslo i vårt vackra grannland Norge.

Med sin energifyllda rock kommer Diamondog nå massor av nya fans.


Deras nya album Faithful Unto Death som släpps den 30 maj är sommarens rock album!

Titta på nya videon Like A Diamond och bli hänförd av energin och melodin och du vill boka Diamondog på rockklubben, festivalen, mm.

 

Ta kontakt med bokningsbolaget DOT Music för att boka en konsert upplevelse med Diamondog!

PelleK är  en av våra norska artister vi har på Doolittle.

Han har tillsammans med Tommy ReinXeed spelat in en musik video utanför Paris i Frankrike på öppningsspåret Fugue State från kommande albumet Bag Of Tricks. 

PelleK och Tommy har även gjort video tillsammans på Roxette's klassiker The Look från albumet Swedish Hitz Goes Metal.

Ett stort grattis till Jimmy Carlsson!

Under helgen den 10-11 mars i Malmö tog Doolittle artisten och magikern Jimmy Carlsson SM Guld i scenmagi i klassen "Grand Illusions"  tillsammans med dans gruppen Jam7.

Vi längtar efter värmen så här i April. Väntan är över och Doolittle Group kommer ge dig massor av spännande musikaliska upplevelser de närmsta veckorna så kolla in nyheterna från vårt starka stall av artister och band.

 

Närmast nu släpper vi hela fyra rykande heta hårdrocks album samma dag den 30 maj. Det är album som fansen längtat länge efter både i Sverige & Norge då två band kommer från Sverige och två band från vårt grannland Norge.

 

ReinXeed -Welcome To The Theater (Sverige)
Charlie Shred - S/T (Sverige)
Pelle K - Bag Of Tricks (Norge)
Diamondog - Faithful unto Death (Norge)

 

Multi instrumentalisten och sångaren Tommy ReinXeed som av tidningen Noizegate i Sverige blev utnämnd till årets gitarrist 2011 för sina insatser med Swedish Hitz Goes Metal, ReinXeed & Golden Resurrection. Tommy ReinXeed är producent bakom de nya albumen med ReinXeed, Charlie Shred & Pelle K så det har varit svettigt värre för Tommy i studion.

 

Dagen till ära bjuder vi på en skön teaser från ReinXeeds nya album Welcome To the Theater.
Snart kan du lägga pre-order via Doolittle's Shop på alla dessa kommande album.

 

 

 

Idag lanseras också efter stor efterfrågan Doolittle Groups webshop.

 

Där kommer ni finna massor av bra CD's, posters, t-shirts och övrig merchendise till bra priser.
Över 50 produkter finns nu tillgängliga och mer kommer ur en stor katalog från Dollittle Groups olika labels Feedback Records, Liljegren Records, Soulscape Records & Rivel Records.

 

På den kan du betala med kort, Paypal eller faktura. Det är bara att välja och köpa. Missa inte våra kampanjer!

 

För att komma dit, klicka på "Butik" längst upp till höger i menyn.

Etiketter: shop, artist, skivbolag

Doolittle bandet Golden Resurrection's nya musik video är en hyllning till Gary Moore (R.I.P) ett år efter hans bortgång.


Tack Gary för alla fantastiska musikupplevelser!

Vi gratulerar idag vår kollega och vän, Christian Liljegren på hans 41-års födelsedag.

 

Tommy ReinXeed (från ReinXeed, Golden Resurrection och Swedish Hitz Goes Metal) har jobbat fantastiskt hårt det senaste halvåret.

 

Det har handlat om inspelningar, mixar etc för flera olika artister.

 

Just nu är han i slutfasen för tre kommande album som alla släpps den 23 maj i japan. (30 maj i Sverige och resten av världen).


Det är norska artisten PelleK med albumet Bag Of Tricks, Charlie Shred's debut album och ReinXeeds 5:e studio album Welcome To the Theatre.

 

Ni som gillar melodisk metal kan jubla och vi kan lugnt försäkra er att det låter fantastiskt bra. Vi är riktigt stolta över dessa kommande releaser.

 

Idag avslöjar vi ett av omslagen på dessa album.

 

Inom kort kan du lägga en förhandsorder i vår nya shop, vi garanterar att du får albumet skickat till dig på releasedagen.

 

Mer spännande releaser är på ingång för 2012.

 

Nytt album med Borlängetjejen Elin Gårdestig


Idag släpper Doolittle Group en ny platta "Se min själ"

 

Artisten heter Elin Gårdestig och hon levererar en positiv pop/gospel med sköna jazzinfluenser.


Skivan finns tillgänglig från idag i varje bra skivbutik och hon kommer spela mycket nu i vår/sommar.


Mer info och konsert datum finner ni på www.gardestig.se

 

Release konserten är den 28 januari kl 19 i pingstkyrkan i Borlänge.

På vår Facebook

Nyhetsarkiv